OZNÁMENÍ VÝSLEDKŮ

První část Národní soutěže amatérské fotografie 2021 je uzavřena.

Tak jak Propozice Národní soutěže amatérské fotografie ukládají porota vyhodnotila fotografie poslané do předkola soutěže.

Chci poděkovat mladým fotografům, že i za ztížených podmínek se nenechali odradit a soutěže  se zúčastnili.

K 15. lednu poslalo elektronicky do soutěže 132 mladých fotografů celkem 583 fotografií. Zatím co v kategorii A 02 se oproti loňskému roku sešlo více fotografií (387 oproti 347 v loňském roce), naopak v kategorii A 01 (kategorie pro nejmladší) se projevilo uzavření škol a kroužků a soutěžních fotografií bylo 196 oproti 324 v roce 2019.

Porota vybrala k postupu do Národní soutěže 66 fotografií od 44 autorů. Určitě většina už ví, jaký je výsledek, protože  se na stránce photo.nipos.cz dívali na hodnocení. Jen pro připomenutí do hlavní soutěže postupují ty fotografie, které získaly 3 a více ohodnocení. Pokud, ještě nevíte, jak předkolo dopadlo, pak se podívejte na Ohodnocené fotografie A 01 i A 02 pro web.

Těm Vám, kterým fotografie postoupily blahopřeji. Teď již zbývá jen zkontrolovat postupující fotografie, vytisknout a za dodržení podmínek obsažených v článcích 5 a 6 Propozic poslat do 4. března do Svitav. Pro tyto kategorie ale neplatí nutnost posílat poplatek 150 Kč.

Pro ty ostatní, kterým letos fotografie nepostoupily jedna rada. Procházejte znovu fotografie na stránce photo.nipos.cz, porovnávejte rozdíl mezi postupujícími fotografiemi a těmi vašimi. Přemýšlejte, jestli rozdíl je v námětu, nebo v technice, či v něčem jiném, ale v žádném případě se nenechte odradit od dalšího fotografování ani dalších soutěží.

Pokud to situace dovolí, rádi se všemi soutěžícími sejdeme 7. –  9. května ve Svitavách, kde máme v plánu uskutečnit mimo jiné i seminář na kterém členové poroty znovu rozeberou fotografie z předkola a ukáží co se na fotografiích dá zlepšit.

Ještě jednou díky za účast a dobré světlo.

OZNÁMENÍ VÝSLEDKŮ
Přesunout se na začátek